A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moldovában már pártot tiltanak be


A kormány szerint a Shor megpróbálja destabilizálni az országot. 


A moldovai alkotmánybíróság hétfőn „alkotmányellenesnek" nyilvánította a kormányellenes tüntetéshullám mögött álló oroszbarát pártot, ami azt jelenti, hogy a pártot azonnal betiltják – jelentette az Euractiv.

A száműzetésben élő üzletember, Ilan Shor vezette Shor-párt hónapok óta tüntetések élén áll az Ukrajnával határos országban. Az Izraelben élő Short a Nyugat és moldovai kormány azzal vádolja, hogy megpróbálja destabilizálni Moldovát, az Egyesült Államok és az Európai Unió pedig szankciókat is vezetett be ellene.

A bíróság döntése értelmében a párt a határozat kihirdetésének pillanatától feloszlottnak minősül. A moldovai igazságügyi minisztériumnak különbizottságot kell létrehoznia a párt felszámolásával kapcsolatos jogi eljárások lezárására. A párt képviselői függetlenként megtartják mandátumukat a moldovai parlamentben, de nem jogosultak más parlamenti frakciókhoz csatlakozni.

Shor egyelőre nem kommentálta az Alkotmánybíróság döntését, de a párt alelnöke, Marina Tauber hétfőn elítélte a bírósági eljárást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések