Hirdessen itt

Meghalt Silvio Berlusconi


86 éves korában meghalt Silvio Berlusconi, a II. világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban volt miniszterelnöke. 


Silvio Berlusconi milánói, középosztálybeli családban született. Apja egy kisebb bank alkalmazottja volt. Gyermekkora a második világháború idejére esett, s mivel apja antifasiszta volt, a családnak a közeli Svájcban kellett bujkálnia. Silvio egy szalézi szerzetesek által fenntartott középiskolában végzett, majd a Milánói Állami Egyetemen szerzett diplomát 1961-ben.

Életrajzírói megjegyzik, hogy a tinédzser Berlusconi már akkor megmutatta vállalkozói tehetségét. Kisebb összegekért vagy édességért cserébe segítette diáktársait a házi feladatok elvégzésében. Az egyetemi évei alatt dolgozott fotósként, koncertek műsorvezetője volt, nagybőgőn játszott, tengerjáró hajókon énekelt, de keresett pénzt idegenvezetőként is.

1965-ben elvette Carla Dall'Ogliót, két gyermekük született: Maria Elvira (Marina) 1966-ban és Piersilvio 1968-ban. Később Veronica Lario színésznővel volt tartós kapcsolata, akit 1990-ben vett feleségül. Három közös gyermekük született: Barbara 1984-ben, Eleonora 1986-ban és Luigi 1988-ban. Veronica 2009-ben jelentette be különélési szándékát, miután az akkor 73 éves Berlusconi újabb és újabb nőügyeivel volt tele a sajtó. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések