A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel tábornok: Ha Orbán Viktor tovább zsarolja a NATO-t, Magyarországot ki kell zárni


A lengyel szárazföldi erők egykori parancsnoka, Waldemar Skrzypczak tábornok az ukrán médiának adott interjújában azt mondta, „ha Orbán zsarolni akarja a NATO-t, Magyarországot ki kell zárni a szövetségből". 


Skrzypczak tábornok az Ukrinformnak adott interjút, amit az Index szemlézett, ahol többek között arról kérdezték, hogyan nézzenek ki ezek a NATO-biztonsági garanciák Ukrajna számára. „A NATO-csúcson olyan döntést kell hozni, amelyre Kijev régóta törekszik – az Ukrajna feletti légteret lezárni" – válaszolta.

„Ebben az esetben Oroszország nem indíthat rakétákat Ukrajna ellen, gépei nem repülhetnek oda. Ha Oroszország figyelmen kívül hagyná ezt, a NATO-nak biztosítania kell Ukrajna légterének biztonságát azzal, hogy Ukrajnába küldi légierejét az ukrán égbolt védelmére. A szövetségnek megvannak a képességei, hogy ezt biztosítsa" – tette hozzá a lengyel tábornok.

A tábornok szerint a második lépésnek annak kell lennie, hogy biztonságossá kell tenni a Fekete-tengert. Mint mondta, „a NATO égisze alatt olyan műveletet kell végrehajtani, amelynek célja a tenger megtisztítása az ukrán gazdaság működését korlátozó aknáktól, majd az ukrán kikötők megnyitása".

Ezen a ponton egyértelmű üzenetet kell küldeni Oroszországnak: amennyiben a térségben további agresszív akciókat hajtanak végre, a NATO kontingenst küld partnere védelmére. A szövetségnek garantálnia kell csapatai biztonságát Ukrajnában, ami lehetővé teszi az ország további újjáépítését és fejlődését

– mondta Skrzypczak.

A lengyel tábornokkal beszélgető újságíró ezután azzal vádolta meg Magyarországot, hogy Oroszországgal szimpatizál, és megkérdőjelezte a szövetségen belüli konszenzus lehetőségét.

A NATO elég időt adott Magyarországnak, hogy észhez térjen. Ha Magyarország Putyin oldalán áll, akkor fel kell mutatni nekik a »sárga lapot«, és meg kell mondani nekik: ha nem változtatnak álláspontjukon, ki lesznek zárva a NATO-ból

– vélekedett  Skrzypczak.

Nem lehet, hogy Magyarország az egész szövetséget terrorizálja, meg kell állítani a magyar zsarolást a NATO-ban. Ha Orbán Viktor zsarolni akarja a NATO-t, akkor Magyarországot ki kell zárni a szövetségből

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy „nem lehetnek olyan országok ebben a szervezetben, amelyek mindkét oldalon játszanak".

A tábornok szerint Orbán Viktor álláspontja árt a NATO egységének, ezért világossá kell tenni Budapest számára, a NATO-val vagy ellene van.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések