Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémsajtos csirkeragu zsenge zöldborsóval: 30 perces ebéd


Ha se sok időd, se sok kedved nincs a konyhában ácsorogni, próbáld ki ezt a receptet, gyors, egyszerű és nagyon finom.


Ha valami nagyon gyors, egyszerű ebédre vágysz, próbáld ki ezt a csirkeragut, krémsajtos szósszal, zöldborsóval keverve készül. Szezonjában érdemes a piacon keresgélni, zsenge borsót venni, pillanatok alatt megpuhul, és sokkal finomabb is lesz.

Hozzávalók:

👉 35 dkg zsenge zöldborsó
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 2 ek olívaolaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 25 dkg krémsajt
👉 2,5 dl tej
👉 5 dkg parmezán
👉 fél csokor petrezselyem
👉 ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig süssük, az sem baj, ha itt-ott picit megpirul. Szedjük egy tányérra.

Ha szükséges, öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél perc után a krémsajtot és a tejet. Gyöngyözve főzzük 3-4 percig, míg picit sűrűsödik.

Ekkor keverjük bele a reszelt parmezánt, az összeaprított petrezselymet, a zöldborsót, a sót és borsot. Keverjünk mindent egybe, főzzük, míg a sajt megolvad. Keverjük bele a csirkemellet is, majd melegítsük egybe a szószt. Ha szükséges, tejjel hígítsuk.

Tésztával vagy rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések