A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi


Szentkirályi vízből fog készülni az üdítőital. 


Balogh Levente a Világgazdaság kérdésére megerősítette, jövőre Magyarországra költözik a Pepsi. Az üdítők palackozása, – ami a magyar piac számára jelenleg Ausztriában, Csehországban és Romániában zajlik – Szentkirályra kerül át.

Az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), ezzel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos hazai forgalmazójává és a franchise-jogok birtokosává vált. A cseh holdingot 2015-ben alapította meg Balogh Levente a Mattoni 1873 csoportot tulajdonló olasz Pasquale családdal – írta a Világgazdaság.

Balogh levente elmondta, a pénteken átadott új szentkirályi PET-palackozó alkalmas a Pepsi-termékek töltésére, de további beruházásokra van még szükség, például víztisztító bázist és szirupkonyhát kell létrehozniuk.

Az üzletember felidézte, 2015-ben, a Soroksári útról került külföldre a Pepsi – azt a 40 ezer négyzetméteres területet most logisztikai központként használja a Szentkirályi –, jövőre viszont már szentkirályi vízből fog készülni. Ezzel tetemes fuvarköltséget és utaztatási időt tudnak megspórolni, illetve, ahogy fogalmazott, „nagyon sok tehertől" szabadítják meg az utakat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések