A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jevgenyij Prigozsin először üzent, mióta visszafordult Moszkva alól


Szombati sikertelen lázadása óta először megszólalt Jevgenyij Prigozsin. A Wagner-vezér a Telegramra töltött fel egy 11 perces hangüzenetet, amelyben arról beszél, hogy azért vonultak fel, hogy demonstráljuk a tiltakozásunkat, nem pedig azért, hogy megbuktassák a kormányt. 


Prigozsin szerint a Wagner-csoport július elsején megszűnt volna, ugyanis a zsoldosok közül szinte senki sem volt hajlandó szerződést kötni a védelmi minisztériummal. Eredetileg az volt a terv, hogy június 30-án tüntetőleg Rosztovba vonulnak, hogy leadják a Honvédelmi Minisztériumtól kapott felszereléseiket. „Azonban rakétatámadás ért bennünket, aminek következtében mintegy 30 harcos meghalt, ezért úgy döntöttünk, hogy azonnal Rosztovba vonulunk" – fogalmazott Prigozsin. A Wagner-vezér sajnálja, hogy repülőgépekre és helikopterekre kellett csapást mérniük, de ez azért történt, mert bombázták őket.

„A menet célja az volt, hogy megakadályozzuk a Wagner zsoldoshadsereg megsemmisítését és felelősségre vonjuk azokat, akik a 'különleges katonai művelet' alatt rengeteg hibát követtek el. Abban a pillanatban álltunk le, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy sok vér fog folyni. Úgy éreztük, hogy ez a tüntetés elegendő volt."

Prigozsin megjegyezte azt is, hogy menetük mentén mindenhol őket támogató civilekkel találkoztak. A hangüzenetből nem derült ki, hogy a Wagner-vezér jelenleg hol tartózkodik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések