A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehéroroszországban nyolcezer fős tábort építenek a wagnereseknek


Miután Aljakszandr Lukasenka szombaton megegyezett Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezérrel, hogy Fehéoroszországba vonulhat vissza puccskísérlet után, a Verstka arról ír, hogy az ország keleti részén, Mogilev közelében a zsoldoshadsereg tagjainak építenek tábort. 


A regionális erdészeti hivatal szerint a wagneresek táborának területe 24 ezer négyzetméter lesz és 8000 ágy lesz benne. Hozzátartozók beszámolói alapján a lap arról ír, hogy a zsoldosokat Fehéroroszországba fogják küldeni. A tervek szerint több tábort is építenek nekik, az egyik Osipovichi mellett lesz.

Miután a vezetőjük, Jevgenyij Prigozsin pénteken megvádolta az orosz védelmi minisztériumot, hogy az egyik orosz rakéta eltalálta őket, a Wagner egységei megszállták a dél-oroszországi Rosztovot, majs szombaton megindultak Moszkva felé. Közben összecsaptak a reguláris orosz erőkkel, több harci helikoptert is megsemmisítettek. Moszkva előtt azonban alkut kötöttek, hogy az orosz hatóságok ejtik a vádakat Prigozsin és a wagneresek ellen, majd a zsoldosvezér Fehérorszországba távozhat. Azonban hétfőn kiderült, hogy a Prigozsin elleni eljárást mégsem szüntették meg.

A Telegramon is megjelent a rendkívüli hír, alábbiakban azt is közöljük:

"Fehéroroszországban elkezdtek táborokat építeni a PMC "Wagner" harcosainak elhelyezésére. "Layout" megerősítette egy tábor építését Oszipovicsiban, Mogiljev régióban 8000 harcos számára, 200 km-re az ukrán határtól. Több tábor is lesz.

 A fehéroroszországi Mogilev régióban már javában folyik a "Wagner PMC" zsoldosainak katonai tábor építése - közölte a régió erdészete a Layoutnak. A beszélgetőpartner szerint több tábor is lesz, az egyik Oszipovicsij város közelében lesz.

" Dolgozunk, már ma is dolgozunk. Holnap, ebéd előtt a feladat az [építkezés] ," - mondta a neszkai beszélgetőpartner. Hozzátette, hogy a tábor területe 24 ezer négyzetméter lesz, nyolcezer ágyra tervezik.

 A Nestka egy, a mogiljovi régió vezetéséhez közel álló forrása megerősítette, hogy a hatóságok utasítást kaptak arra, hogy a régióban tábort építsenek a PMC-k számára.

Az információt, hogy a zsoldosokat Fehéroroszországba küldik, a Wagner-csoport tagjainak hozzátartozói is megerősítették.

Az egyik rokon a barátjára hivatkozva azt mondta, hogy a Rosztov-na-Donban maradt Wagner PMC-egységeket Fehéroroszországba küldik. A kiadvány egy másik beszélgetőpartnere a Layoutnak elmondta, hogy férje, aki szombaton Rosztovban tartózkodott, tájékoztatta őt arról, hogy "valószínűleg" Fehéroroszországba küldik, de nem vette fel vele újra a kapcsolatot.

A rokonokkal folytatott beszélgetések három résztvevője is elmondta, hogy hasonló üzeneteket kaptak rokonaiktól, de a Nesztka tudósítójával folytatott beszélgetésben megemlítették, hogy nem tudják biztosan, hogy az egységek Fehéroroszország felé tartanak-e. Az egyik beszélgetőpartner azt mondta, hogy rokona "Rosztov közelében" van ebben az órában"."

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések