A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyöngyösi Mártonnal riogatnák Újpesten az ukrán gyerekeket?


A Jobbik-Konzervatívok elnöke oroszbarát politikát folytatott évekig. 


Az évekig oroszbarát politikát folytató Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok első embere tart előadást vasárnap Újpesten, ahol egy ukrán ifjúsági fúvószenekar lép fel. A meghívóban szerepel Trippon Norbert DK-s alpolgármester neve is, de a Mandiner.hu információi szerint a jövőre polgármesterjelöltként ringbe szálló baloldali politikus nem fog elmenni az eseményre.

A Magyar Nemzet információi szerint Gyöngyösi jelenléte a kulturális eseményen az Újpesti Ukrán Nemzetiségi Önkormányzatot (ÚUNÖ) is megdöbbentette.

Egy, a lap birtokában lévő levelezés szerint a nemzetiségi önkormányzat a Séra Magdolna nemzetiségi referens által megküldött meghívóból értesült arról, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a jobbikos európai parlamenti képviselő felszólal az ukrán fiatalok koncertjén.

Mint ismeretes, Gyöngyösi 2014-ben választási megfigyelésen vett részt, az Európai Unió által el nem ismert Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokban, amiért a jobbikos politikust az RTL akkori műsora szerint kitiltották Ukrajnából.

Később pedig a Krím-félsziget Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló népszavazásról nyilatkozott pozitívan. „A Jobbik a népek önrendelkezésének diadalaként értékeli a krími szavazást. A referendum legitim és eredményes" – idézte akkor a párthoz köthető alfahir.hu Gyöngyösi Mártont. A Jobbik politikusait az annexiót követően 2015-ben meg is hívták a Krímbe, amiről Gyöngyösi azt mondta, a párt a legmagasabb szinten fogja képviseltetni magát. A Mandiner.hu úgy tudja, Gyöngyösi végül nem utazott ki Krímbe.

A politikus 2022 végén már úgy fogalmazott: nagy hiba volt annak idején a részéről, hogy megfigyelőként jelen volt 2015-ben a megszállt Donyecki-medencében rendezett „kamu választáson".

A Jobbik-Konzervatívok elnöke elnézést kért, mert mint fogalmazott: fel volt háborodva az ukrán kisebbségi nyelvtörvény miatt. S egyetlenegy partner kínálkozott a magyarok jogainak a megvédésére: Moszkva – vallotta be.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések