A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fwd: Szijjártó Péter: az ukrán külügyminiszter hazug vádakkal illeti Magyarországot


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden annak véleményének adott hangot, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter "ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot" a kárpátaljai hadifoglyok ügyében. 


A tárcavezető Facebook-bejegyzésében azt írta: az Orosz Ortodox Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése nyomán kiszabadult tizenegy ember a hadifogságból, és ez a magyar kormány szerepvállalása nélkül zajlott. Ugyanakkor – folytatta – örülnek annak, hogy ez megtörtént, hiszen "ha csak egy ember is visszanyeri a szabadságát, már az is jó hír, ez pedig tizenegyszeresen is az".

Szijjártó Péter bejegyzésében leszögezte: ez a tizenegy ember Magyarországon szabadon mozoghat,

Azt csinálnak, amit jónak látnak, azzal lépnek kapcsolatba, akivel akarnak

Úgy értékelt: "a hazug támadások és a személyeskedés" helyett inkább örülni kellene a tizenegy ember szabadságának. Ukrán kollégájának azt üzente:

Ha bármilyen kétsége vagy kérdése van, "tudja, hogy tud elérni"

Hangsúlyozta: a kormány továbbra is kitart a béke mielőbbi szükségessége mellett, mert a béke megszüntetné sok tízezer ember szenvedését.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések