A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felmérés: Fico az esélyes a szlovákiai választásokon


A második legnagyobb támogatottságot a szociáldemokrata Hangnak (Hlas-SD) mérte a Focus. 


A jelenlegi választói szándékok alapján a pozsonyi parlament legerősebb ellenzéki pártja, a Robert Fico vezette Irány (Smer-SD) nyerné a Szlovákiában szeptemberben tartandó előrehozott parlamenti választásokat a Markíza kereskedelmi televízió megrendelésére készült friss felmérés szerint. A felmérés eredményei szerint a baloldali Irány a szavazatok 18 százalékával megnyerné a választásokat. A Focus felmérésének eredményei egybevágnak az elmúlt hónapokban nyilvánosságra hozott legtöbb közvélemény-kutatás eredményével, amelyekben a többszörös volt miniszterelnök,

Robert Fico pártja rendszerint a legnagyobb támogatottságúnak mutatkozott.    

A második legnagyobb támogatottságot az Irányból korábban kilépett volt miniszterelnök, Peter Pellegrini pártjának, a szociáldemokrata Hangnak (Hlas-SD) mérte a Focus, rájuk a közvélemény-kutatásban részt vevők 17,4 százaléka voksolna. A harmadik helyen, 12,5 százalékos támogatottsággal Zuzana Caputová államfő korábbi pártja, a legutóbbi parlamenti választáson a törvényhozáson kívül maradt, liberális Progresszív Szlovákia (PS) végzett a felmérésben. A közvélemény-kutatás eredményei szerint a leendő pozsonyi parlamentbe összesen nyolc párt jutna be.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések