A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltörölheti a drága rezsiszerződéseket a magyar kormány


Ezzel nem csak a kis- és közepes vállalatoknak segítenének, de az inflációt is megállíthatnák. 


Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Világgazdaságnak adott interjúban arról beszélt, hogy a kamara javasolta a kormánynak a fix áras energiaszerződések felülvizsgálatát – szemlézi a cikket a Mandiner.

A tervezet értelmében a kormány olcsóbban biztosíthatja az áramot és a gázt azoknak a kis- és közepes vállalatoknak, amelyek nyár végén kénytelenek voltak elfogadni, hogy hihetetlenül magas áron juthatnak csak energiához.

A kamara elnöke szerint ezzel a lépéssel nem csak a nehéz helyzetben lévő vállalkozásokon segítene a kormány, de csökkentené az inflációt, ami tömeges árcsökkentést jelentene a lakosságnak is. A vállalatok ugyanis akkor juthatnának kedvezményes áron energiához, ha az abból származó nyereséget visszaforgatják az üzletbe, és csökkentenek az áraikon.

Parragh László hozzátette, a  program kifejezetten a fix áras energiaszerződésekre vonatkozna, elsődlegesen az áramra, mivel ott látszik tömeges probléma.

Arra a kérdésre, hogy mikor dönthet a kormány ebben a kérdésben, azt válaszolta: „az MKIK február óta egyeztet a témában a kormánnyal, folyamatosan továbbította a területi kamaráktól hozzá beérkező céges panaszokat, felvetéseket és javaslatokat az illetékeseknek".

Bár hivatalos kormánydöntés még nem született, feltehetően „az MKIK javaslata fogadókészségre talál, és rendkívül gyorsan, akár egy héten belül megszülethet a kormányzat jóváhagyása".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések