A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dugin felvázolta az orosz csapatok lehetséges ellenlépéseit


Az orosz elnök által is tisztelt, „Putyin agyaként" emlegetett orosz filozófus, Alekszandr Dugin a Telegram-oldalán több bejegyzésben írt arról hétfőn, hogy szerinte a mostani helyzetben, amikor megindult az ukrán offenzíva, mit kellene tennie az orosz hadseregnek. 


Azt írta, hogy szerinte az orosz hadseregnek most valamilyen „aszimmetrikus lépésre" lenne szüksége ahhoz, hogy visszavegyék a kezdeményezést, például arra, hogy olyan helyen indítsanak támadást, ahol arra az ukránok nem számítanak – szemlézi a posztot az Index.

Ők támadnak, mi védekezünk. Támadjunk mi is. Küldjünk újabb erőket Harkivba, árasszuk el Kijevet rakétacsapással, indítsunk egy hirtelen támadást Odessza ellen, szállítsunk partra katonákat Dnyipropetrovszkiban. Robbantsunk ki felkelést Lvivben. Likvidáljuk végre a legfőbb náci vezetőket [...] Biztos, hogy a Védelmi Minisztériumnak van valami terve...

– írta.

Utóbb azt is hozzátette, hogy szerinte „őrültek" azok az orosz emberek, akik még mindig a békeidőbeli mentalitás szerint gondolkodnak a mostani helyzetben, és hogy egy „Különleges Hadműveletet" kellene indítani a „belső ellenségek" ellen.

„Itt az ideje, hogy a társadalom és kormányzat összes szektora felébredjen. Minden megváltozott, minden órával újabb gyors változások jönnek. Nincs szó megbékélésről. Nem ajánlanak nekünk semmit, semmilyen feltételeket.  Felesleges is erre gondolnunk. Az utolsó emberig kell harcolnunk" – írta.

Később, már egy másik posztban arról írt: ha az orosz haderő minden erővel tartani tudja a frontot, akkor az ukránok előbb utóbb összeomolhatnak morálisan és pszichológiaialag.

Alekszandr Dugint tavaly ősszel megpróbálták meggyilkolni. Az akció mögött az ukrán titkosszolgálat állhatott. Helyette a lánya, Darja Dugina lett a merénylet áldozata.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések