A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Die Welt: Azért kell vigyázni az AfD-vel, mert olyan, mint a Fidesz


A cikk szerzője szerint a jobboldali populisták célja a „jogállam demokratikus felszámolása". 


A Die Welt elemzője, Thomas Schmid csütörtökön megjelent cikkében arról értekezik, miért veszélyes a jobboldali AfD térnyerése, és hogyan kell küzdeni ellene. Úgy véli, a párt Orbán politikáját követi, amelynek „pusztítása" jól látható Magyarországon.

Szerinte fölösleges felháborodni az AfD türingiai sikerén, helyette „fel kell vértezni a közintézményeket a későbbi erőszakos jogalkotás ellen".

Magyarországon előre meg lehet figyelni, amire az AfD készül Németországban, ugyanis Orbán Viktor évek óta tervszerűen dolgozik az államapparátus átalakításán és az ellenzék meggyengítésén, vélekedik. A magyarországi helyzethez hasonló ment végbe szerinte Törökországban, Lengyelországban, Brazíliában, Trump elnöksége alatt pedig az USA-ban is.

Hozzáteszi, szerinte tévedés az AfD-t fasiszta pártként emlegetni, sokkal inkább a jobboldali populizmus jellemző rá, amit Európában már nagyjából két évtizede alkalmaznak a „jogállam demokratikus felszámolására".

Szerinte az AfD térnyerése ellen nem tüntetni kell, hanem megvédeni a köztársaság intézményi rendszerét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések