A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cihanouszkaja: „Ki kell űzni Fehéroroszországból az orosz csapatokat”


Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető szombaton felszólította a Lukasenka-rendszer képviselőit, hogy biztosítsák Fehéroroszország szuverenitását. 

„Ez a legjobb alkalom arra, hogy kiűzzük az országból az orosz katonákat. Ha elmulasztjuk ezt az esélyt, Oroszország azt teszi velünk is, amit Ukrajnával" – mondta az ellenzéki vezető a fehérorosz hadsereghez intézett videóüzenetben.

Cihanouszkaja szerint az orosz diktatúra háborút robbantott ki Ukrajna ellen, és most azt „bevitte a saját házába".

A száműzött ellenzéki vezető káoszról beszélt Oroszországban, amely szerinte egyre jobban hasonlít a polgárháborúra – tudósít az MTI.

Aljakszandr Lukasenka és Vlagyimir Putyin az orosz-fehérorosz szövetség ürügyén megkísérelte belerángatni Fehéroroszországot is a háborúba, mondta Cihanouszkaja, aki szerint Putyin fehérorosz katonákat is megpróbálhat bevonni a belső konfliktusába, ami így fehérorosz konfliktussá alakulhat át.

Nem szabad megengedni, hogy Fehéroroszország Oroszország katonai műveleteiben vegyen részt, és különösképpen azt nem, hogy Oroszország katonai műveleteket hajtson végre Fehéroroszországban, mondta a politikus.

„Fehéroroszországnak le kell zárni az Oroszországgal közös határát, és meg kell kezdeni az orosz katonák kivonását a fehérorosz területről" – mondta Cihanouszkaja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések