A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brazília elnöke: álljunk ki Assange mellett, akire kiadatás vár


Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök mindenkit felszólított, hogy álljon ki a WikiLeaks alapítója, Julian Assange mellett, akire kiadatás vár az Egyesült Államoknak. 


"Aggodalommal tekintek Julian Assange újságíró közelgő kiadatására. Assange fontos munkát végzett az egyik állam egy másik állam elleni törvénytelen cselekedeteinek leleplezésében. Bebörtönzése a demokrácia és a sajtószabadság védelme ellen irányul. Fontos, hogy mindannyian kiálljunk érte" - írta az elnök.

A Nagy-Britanniában bebörtönzött Assange kedden újabb fellebbezést nyújt be a londoni legfelsőbb bírósághoz - közölte felesége, Stella Assange. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy férjét nem adják ki az Egyesült Államoknak.



Közben a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi emberi jogi szervezet csütörtökön közölte, hogy Assange korábbi fellebbezését június 6-án minden ponton elutasították. Így az újabb fellebbezés benyújtása "az utolsó lépés lenne a brit bíróságokon", mivel további eljárásra csak az Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB) lenne lehetőség - áll a szervezet közleményében.

Assange-ra 175 év börtönbüntetés vár az Egyesült Államokban azzal a váddal, hogy az ország történetében a legnagyobb mennyiségű titkos információt hozta nyilvánosságra. Assange most a londoni legfelsőbb bíróságon próbál fellebbezni a kiadatásáról szóló döntés ellen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések