A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Blokkol egy magyarországi fegyvereladást Amerika, amiért hazánk nem hagyta még jóvá a svéd NATO-csatlakozást


James E. Risch szenátor, a külügyi bizottság republikánus vezetője döntött így. 


Blokkol egy 735 millió dollár értékű fegyvereladást Magyarország számára James E. Risch amerikai szenátor, a külügyi bizottság republikánus vezetője.

Risch a döntéssel kapcsolatban a Washington Postnak azt mondta: Magyarországnak be kell engednie Svédországot a NATO-ba, ha szeretne hozzájutni a fegyvercsomaghoz, amely 24 HIMARS rakétaindító üteget, valamint több mint 100 rakétát tartalmaz a hozzájuk tartozó alkatrészekkel és támogatással együtt.

 „Egy ideje már közvetlenül kifejeztem aggodalmaimat a magyar kormánynak azzal kapcsolatban, hogy nem halad előre a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló szavazás" – mondta Risch.

Most június van, és még mindig nem történt meg, ezért úgy döntöttem, hogy az új amerikai haditechnikai eszközök eladása Magyarországnak felfüggesztésre kerül"

– fogalmazott.

Minden jelentős fegyvereladáshoz engedélyre van szükség a szenátus és a képviselőház külügyi bizottságainak illetékeseitől azelőtt, hogy az eladást a külügyminisztérium nyilvánosan bejelentené. Risch kifogása megakadályozza, hogy a külügyminisztérium továbbléphessen az értékesítési folyamatban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések