A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bizarr programokkal rajtol pénteken a Budapest Pride


Egy egész hónapon keresztül tart majd a fesztivál, amit a szokásos felvonulás zár majd. 


Pénteken indul a Pride hónap a magyar fővárosban.

A nyitórendezvény a margitszigeti Kristály színtéren lesz, de a programok sora szinte végeláthatatlan. Szombaton futóversenyt rendeznek, majd a Gólya Presszóban megtartják a nyitóbulit, drag show-val és a kedvenc DJ-k fellépésével.

A programok során az aktivisták stresszkezelési és relaxiációs technikákat is elsajátíthatnak majd, sőt, akadályversenyen is kipróbálhatják magukat a résztvevők. Állandó kiállítás keretében mindenki megismerheti az LMBTQ-szempontból jelentős 150 helyszínt és több napon is lehet majd szivárvány színű pólokat batikolni.

Lesz tabuk nélküli beszélgetés a chemszexről is. Ha valaki nem tudná, mi az, az a program oldalán kaphat felvilágosítást: „a chemszex olyan szexuális aktust jelöl, ami általában többszereplős, és a résztvevők különböző tudatmódosító szerekkel érik el a szex minőségi és mennyiségi fokozását".

Az események szakemberekkel és civil szereplőkkel „járják körbe az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő jelenséget". Több beszélgetést is tartanak „a homofób és transzfób törvény hatásairól", az azzal járó negatív hatások kivédéséről, kezeléséről, azaz arról, szerintük „mit lehet tenni a nemi és szexuális kisebbségben lévő fiatalokat érő iskolai zaklatás ellen".

„Ugye ti is jobb LMBTQ+ poénokat tudtok, mint amik aktuálisan keringenek a média áramlataiban?" – felkiáltással tartanak majd LMBTQ Stand up comedyt, de egy séta keretében meg lehet ismerni Józsefváros olyan helyszíneit, amelyek az LMBTQI emberek történetéhez kapcsolódnak. Tartanak még transz és nembináris találkozót, ruhacserével, a fesztivált pedig immár hagyományosan az Andrássy úton tartandó felvonulás zárja majd, július 15-én.

Ahogy a tájékoztatókból kiderül, minden program regisztrációköteles.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések