A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A németek nem mindig fizetik ki az ukrán sebesült katonák megígért kezelését


A német hatóságok nem mindig fizetik ki az ukrán sebesült katonák megígért kezelését – jelentette a Politico a német egészségügyi minisztérium dokumentumaira hivatkozva. 


A lap szerint gyakran nonprofit szervezetek és maguk az ukrán erők katonái fizetik az orvosi kezelést. Emiatt a sebesültek közül sokan becsapva érezték magukat.

"Németország megígérte, hogy minden sebesült ukrán civilnek és katonának gyors és könnyű hozzáférést kell biztosítani a magas színvonalú orvosi ellátáshoz, amint megérkeznek az országba – anélkül, hogy maguknak kellene viselniük a költségeket. A sürgős orvosi ellátás megszervezését és finanszírozását azonban egyes régiókban magáncsoportoknak kellett átvenniük" – írja az amerikai portál.

Az ellátás gyorsaságát a bürokratikus ellenőrzések lassították: az egészségügyi minisztérium a mintegy 750 sebesült mindegyikét ellenőrizte, hogy jogosult-e szociális ellátásra. Egy berlini kórház névtelenséget kérő orvosa a Politico-nak elmondta, hogy az ilyen ellenőrzések miatt a súlyos, akár amputációt igénylő sérüléseket szenvedett ukrán katonák hetekig orvosi ellátás nélkül maradhatnak.

"Olaf Scholz hivatala azt mondta, hogy a költségeket fedezik, ha az előfeltételek a jóléti törvénykönyv rendelkezései szerint teljesülnek, a fedezet kérdését eseti alapon határozzák meg" – tette hozzá a lap.

Boris Pistorius német védelmi miniszter kedden azt mondta, hogy Németország nem tud minden megsemmisült Leopard harckocsit pótolni Kijevben, de növelni fogj a felújítottak utánpótlását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések