A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belügyminisztérium: a kormány nyitott a tanárok javaslataira


Csak azt kérik, hogy azok legyenek észszerűek, szakmai alapúak. 


„A kormány nyitott minden ésszerű, szakmai alapon álló javaslat megfontolására, ami vonatkozik a pedagógusok másik intézményben történő átmeneti munkavégzésével kapcsolatos javaslatokra is" – közölte a belügyi tárca.

Kormányzati források szerint "nagy valószínűséggel" módosulhat a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslatnak a tanárok átirányítását szabályozó része, és hogy az Európai Bizottság is sürget több módosítást a státusztörvényben - írta meg az atv.hu.

Az atv.hu üggyel kapcsolatos kérdésére a Belügyminisztérium kommunikációs osztálya azt válaszolta: „az új pedagógus életpálya törvényjavaslat megalapozza a pedagógusok további jelentős béremelését, 800 ezer forintra emelkedik a pedagógusok átlagkeresete, 10 hét szabadságot kapnak és heti 24 órát kell tanítaniuk, ez utóbbi az Európai Bizottság javaslata".

„Emellett az egyeztetés folyamatos és a kormány nyitott minden ésszerű, szakmai alapon álló javaslat megfontolására. Ez természetesen vonatkozik a pedagógusok másik intézményben történő átmeneti munkavégzésével kapcsolatos javaslatokra is."
 
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések