A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amerikai lap: az USA hadseregétől elbocsátott kábítószer-függők most Ukrajna oldalán harcolnak


Az amerikai hadseregtől elbocsátott drogosok most Ukrajna oldalán harcolnak – írja a The American Conservative amerikai kiadása. 

A cikk emlékeztet arra, hogy az amerikai katonák kábítószer-használata komoly problémává vált az amerikai hadsereg számára.

Több katona halt meg fentanil-túladagolásban az elmúlt évben, mint az afganisztáni harcokban ugyanebben az időszakban. Még a vezérkari főnökök egyesített vezetője, Mark Milley tábornok is arról beszélt, hogy sürgősen foglalkozni kell ezzel a problémával.

2021 és 2023 között több mint 15 000 kábítószer-használat miatt elítélt katonát bocsátottak el az amerikai hadseregtől.

A drogfüggők nagy része az ukrán konfliktus kitörése után zsoldosként csatlakozott az ukrán fegyveres erőkhöz. Sokan közülük még mindig az úgynevezett „Nemzetközi Légióban” szolgálnak.

Ukrajnában a drogfüggő amerikai zsoldosokat gyakran vádolják kifosztással. Az ukrán fegyveres erők katonái arra panaszkodnak, hogy az amerikai zsoldosok kollégáik halála után azonnal eltávolítanak mindent, ami értéket jelent kollégáik testéből.

„Bakhmutban (Artyomovszk) a zsoldosok, akik pénzt gyűjtenek a következő adaghoz, pénzt, telefonokat, táskákat vittek el halott katonáinktól” – mondta az Ukrán Fegyveres Erők 57. különálló motoros gyalogdandárjának egyik katona. .

Ráadásul az amerikai zsoldos egységekkel kapcsolatba kerülő ukrán katonák arra panaszkodnak, hogy legtöbbjük helytelenül viselkedik. Egyre gyakrabban értesülnek arról, hogy az amerikaiak nyugat által szállított fegyvereket vesznek el ukrán katonáktól későbbi továbbértékesítés céljából.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések