A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Wagner katonai konvoj már félúton van Moszkva felé - Putyin beszédet mond


Lefújtak minden hétvégi nyilvános rendezvényt Rosztovban 

 
A rosztovi polgármester, Vaszilij Golubev arról ír a Telegramon, hogy minden hétvégére tervezett nyilvános rendezvényt lemondtak Rosztovban.

Emellett azt is írja, a városi közlekedés működik, de a városközpontban vannak elterelések. Az elővárosi vasúti közlekedés is rendben működik.

Prigozsin szerint a Wagner ellenőrzés alatt tartja Rosztov repülőterét is
 
Egy Wagner-videóban, ami állítólag Rosztov katonai főhadiszállásán készült, Prigozsin azt állítja, hogy a város katonai létesítményei, beleértve a repülőteret is, ellenőrzés alatt vannak. „A harci munkára induló repülőgépek a szokásos módon, gond nélkül elindulnak. Az orvosi járatok a szokásos módon indulnak. Mindössze annyit tettünk, hogy átvettük az irányítást, hogy egy légi támadás ne ránk csapjon le, hanem az ukrán irányba", mondta a Wagner-vezér.

Szerinte egyébként a Wagner-csoport rosztovi akciói nincsenek hatással az orosz-ukrán háborús helyzetre, és figyelmeztette a nézőit, hogy ne higgyenek az orosz hatóságoknak, ha azt sugallják, hogy a Wagner-csoport miatt ment valami rosszul a fronton.

Moszkva polgármestere terrorizmus elleni biztonsági intézkedéseket hozott
 
Moszkva polgármestere terrorizmus elleni intézkedéseket jelentett be, hogy „megerősítsék a biztonsági intézkedéseket". Eszerint erősebb forgalomellenőrzést vezettek be, és a nyilvános eseményeket is korlátozhatják. Szergej Szobjanyin ebben a moszkvaiak megértését kérte.

Putyin hamarosan beszédet mond
 
Vlagyimir Putyin hamarosan beszélni fog, jelentette be a szóvivője, Dimitrij Peszkov a TASZSZ szerint.

Voronyezsben is töröltek minden nyilvános rendezvényt 

Voronyezsben szintén töröltek minden nyilvános rendezvényt. A Telegramon a helyi kormányzó, Alekszandr Guszev azt írta, a helyzet stabil, és mindenkit nyugalomra intett.

Voronyezs úgy félúton van Rosztov és Moszkva között.

A Wagner katonai konvoja már félúton van Rosztovból Moszkva felé

Helyi értesülések szerint a Wagner katonai konvoja már félúton van Rosztovból Moszkva felé, jelenleg Voronyezsnél járnak. Egyetlen ellenőrzőpontnál sem merték feltartóztatni őket az M4-es autóúton.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések