A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Wagner-csoport elindult Moszkva felé


Prigozsin először üzent nyíltan Putyinnak

Azt, hogy nem fognak engedelmeskedni neki. A Wagner vezére szombatig mindig kínosan ügyelt arra, hogy csak a védelmi minisztériummal és a hadvezetéssel kerüljön nyílt konfliktusba, de szombatra ez végleg megváltozott.

„Amikor azt mondták, hogy Afrikában kell harcolnunk, akkor ott harcoltunk, aztán ott is elloptak mindent. Amikor azt mondták, hogy Ukrajnával harcolunk, akkor elmentünk és harcoltunk, miközben a hivatalnokok maguknak tartogatták a pénzt és a felszerelést” - mondja a felvételen Prigozsin. „Most már repülőkkel és helikopterekkel lőnek ránk, és civilekre is lőnek, amikor nem találnak el minket.”

„Mi vagyunk a hazafiak, és akik szembeszegülnek ma velünk, azok a söpredékkel vannak” - mondta szombati videóüzenetében.

Német külügy: el kell kerülni Moszkva belvárosát

A külügyminisztérium az Oroszországról szóló frissített utazási tájékoztatójában kiemelte, hogy az "aktuális események" miatt kerülendő az Ukrajnával határos valamennyi közigazgatási terület, "különösen Rosztov város és környéke", Moszkvában pedig távol kell maradni a kormányzati és katonai létesítménytől, és "további értesítésig" a főváros központi térségét is el kell kerülni.

Hozzátették, hogy a biztonsági szervek utasításait mindenképpen be kell tartani.

Mint írták, a tárca eltanácsolja a német állampolgárokat Oroszország meglátogatásától. Kiemelték, hogy a német állampolgárokat és a német-orosz kettős állampolgárokat is fenyegeti az önkényes letartóztatás veszélye.

A Wagner magánhadsereg Rosztovot és más településeket érintő műveleteivel kapcsolatban a kormány sajtószolgálata ugyancsak szombaton közölte, hogy szorosan nyomon követik az eseményeket.

A Krím-félszigeten a Wagner PMC-hez való csatlakozásra felszólító reklámokat eltávolítják




Zelenszkij: Most akkora a káosz az oroszoknál, hogy semmilyen hazugság nem tudja elrejteni

Megszólalt az ukrán elnök is.


Zelenszkij a Telegramon írt:

Aki a gonosz útját választja, az önmagát pusztítja el. Csapatok oszlopait küldi, hogy elpusztítsa egy másik ország életét, de nem tudja megakadályozni, hogy elmeneküljenek és elárulják őket, amikor az élet ellenáll. Rakétákkal terrorizál, és amikor lelövik őket, megalázza magát, hogy Shahedet (iráni kamikaze drón - a szerk) kapjon. Megveti az embereket, és százezreket küld a háborúba - hogy végül elbarikádozza magát a moszkvai régióban azok ellen, akiket felfegyverzett. Oroszország régóta propagandával leplezi gyengeségét és ostobaságát. Most pedig akkora a káosz, hogy semmilyen hazugság nem tudja elrejteni. És mindez egyetlen embernek köszönhető, aki újra és újra 1917-gyel riogat bennünket, holott egyáltalán nem képes másra vezetni. 

Oroszország gyengesége nyilvánvaló. Egy teljes körű gyengeség. És minél tovább tartja Oroszország a csapatait és zsoldosait a földünkön, annál nagyobb káoszt, fájdalmat és problémákat okoz magának. Ez is nyilvánvaló. Ukrajna képes megvédeni Európát az orosz gonoszság és káosz terjedésétől.

Őrizzük meg erőnket, egységünket és hatalmunkat. 

Minden parancsnokunk és katonánk tudja, mit kell tennie.

Dicsőség Ukrajnának!

Putyin tájékoztatja a szövetségeseit

Putyin telefonbeszélgetést folytatott Fehéroroszország, Üzbegisztán és Kazahsztán elnökével, tájékoztatott az oroszországi helyzetről – mondta Peszkov


"Valódi" - A Fehér Ház reagált az oroszországi lázadásra

A Fehér Ház is szorosan követi a Wagner PMC kurátora, Jevgenyij Prigozsin "lázadását". Erről a CNN számolt be.


"A tisztségviselők Prigozsin legutóbbi megjegyzéseit, amelyekben "gonosznak" nevezte az orosz katonai vezetést, és azt mondta, hogy "meg kell állítani", többnek tekintik, mint a szokásos retorikáját" - mondta a forrás.

Megjegyzi, hogy ezek a kijelentések abban is különböznek korábbi kritikáitól, hogy nem előzte meg az ukrán fegyveres erők sikere.

"Valóságos"

- mondta egy amerikai tisztviselő.


Az orosz katonák „harci intézkedéseket” hajtanak végre Voronyezsben

Miután Voronyezsben terrorellenes intézkedéseket vezettek be, a régió kormányzója a Telegramon közölte, az orosz fegyveres erők „végrehajtják a szükséges operatív és harci intézkedéseket”.

Térképen a Wagner-csoport útjába eső városok

Térképren a Moszkva felé tartó Wagner-csapatok útjába eső főbb városok.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Prigozsin emberei elfoglalhatták Rosztov fontos pontjait, és a Moszkvától 500 kilométerre délre fekvő Voronyezst is elérték. A Voronyezs és Moszkva között fekvő Lipeckben és Tulában is lefújtak minden nyilvános rendezvényt.


Magyar szakértelem az Indexen

Tarjányi Péter, biztonságpolitikai "szakértő" az ukrán propagandaoldalon osztotta meg a véleményét.

Ha elbukik Putyin ellen Prigozsin, akkor az életével fizethet


Köszönjük az információt, Péter! Ez a napnál is világosabb volt...

Medvegyev: Az ellenséget legyőzzük, a győzelem a miénk lesz!

Megszólalt Dmitrij Medvegyev is az oroszországi incidenssel kapcsolatban.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese elmondta:

Most a legfontosabb dolog a külső és belső ellenség felett aratott győzelemhez, aki szét akarja tépni hazánkat, államunk megmentéséhez, hogy egyesüljünk az elnök, az ország fegyveres erőinek legfőbb főparancsnoka körül. A széthúzás és az árulás a legnagyobb tragédiához, az egyetemes katasztrófához vezet. Ezt nem fogjuk hagyni. Az ellenséget legyőzzük, a győzelem a miénk lesz!

Brit hírszerzés: Ez az utóbbi idők legkomolyabb kihívása Oroszország számára

A brit védelmi minisztérium szerint az orosz állam az utóbbi idők legnagyobb biztonsági kihívásával néz szembe, miután a Wagner-csoport elindult Moszkva irányába.

Az elkövetkező órákban az orosz biztonsági erők, és különösen az orosz Nemzeti Gárda lojalitása kulcsfontosságú lesz a válság alakulása szempontjából. Ez az utóbbi idők legjelentősebb kihívása Oroszország számára – közölte a brit védelmi minisztérium rendszeres hírszerzési frissítésében.

Az orosz védelmi minisztérium szerint megtévesztették a Wagner katonáit

Jevgenyij Prigozsin becsapta, és félresikerült katonai akcióba hajszolta a Wagner-csoport tagjait – fogalmazott közleményében az orosz védelmi minisztérium, amelyről a The Telegraph számolt be.

A tárca a Telegramon fordult közleményben a katonákhoz, melyben felszólította őket, hogy vegyék fel a kapcsolatot az illetékesekkel és a rendvédelmi szervek képviselőivel, egyúttal ígéretet tettek biztonságuk garantálására.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések