Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zabpelyhes zöldségfasírt sárgarépával: kevés benne a kalória, mégis jóllakat


A sárgarépás zöldségfasírt zsemlemorzsa helyett zabpehelyből áll, így kevésbé hizlal, mégis eltelít.


A sárgarépás zöldségfasírt a krumplinak köszönheti a selymes állagát, a masszát pedig zabpehely tartja össze, így tele van rostokkal, és nagyon egészséges. Jól működik húsmentes főételként vagy főzelék feltéteként. Zöldségfasírtot sokféle módon készíthetsz, ebben a válogatásban mutatunk változatos ötleteket.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 20 dkg zabpehely
👉 2 sárgarépa
👉 1 közepes krumpli
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 dl víz
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és 15-20 perc alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le, törd át és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, reszeld hozzá a megtisztított répát, a hagymát és a fokhagymagerezdet. Sózd, borsozd, gyúrd jól össze, majd kanalazd hozzá a zabpelyhet, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól kezelhető masszát kapj.

Keverd el aprított petrezselyemmel, formálj belőle gombócokat, és lapogasd ki őket. Serpenyőben, kevés olívaolajon oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések