A sárgarépás zöldségfasírt zsemlemorzsa helyett zabpehelyből áll, így kevésbé hizlal, mégis eltelít.
A sárgarépás zöldségfasírt a krumplinak köszönheti a selymes állagát, a masszát pedig zabpehely tartja össze, így tele van rostokkal, és nagyon egészséges. Jól működik húsmentes főételként vagy főzelék feltéteként. Zöldségfasírtot sokféle módon készíthetsz, ebben a válogatásban mutatunk változatos ötleteket.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 20 dkg zabpehely
👉 2 sárgarépa
👉 1 közepes krumpli
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 dl víz
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és 15-20 perc alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le, törd át és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, reszeld hozzá a megtisztított répát, a hagymát és a fokhagymagerezdet. Sózd, borsozd, gyúrd jól össze, majd kanalazd hozzá a zabpelyhet, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól kezelhető masszát kapj.
Keverd el aprított petrezselyemmel, formálj belőle gombócokat, és lapogasd ki őket. Serpenyőben, kevés olívaolajon oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.
0 Megjegyzések