A vörösboros szaftban puhuló resztelt májat akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha odafigyelsz a vonalaidra.
Készítsd el a resztelt májat mennyei vörösboros szaftban! Akkor lesz a legfinomabb, ha az itthon kicsit ritkábban használt pulykamájat vásárolod hozzá. A májas ételekben kevés a kalória, ugyanakkor tele vannak vassal, és hamar elkészülnek: ha szereted, készítsd el őket sokféleképpen!
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg pulykamáj
👉 2 hagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl száraz vörösbor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoránna
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát vágd cikkekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, majd dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Amikor kész, add hozzá a felaprított fokhagymát is, forgasd össze, majd jöhet rá a máj. Szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, és nagyobb lángon nagyjából tíz perc alatt pirítsd meg. Ennyi kell neki, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. Ekkor öntsd hozzá a vörösbort is, és forrald össze.
Csak a tányéron sózd meg. Tálald főtt krumplival vagy tésztával.
0 Megjegyzések