Ha serpenyőben készíted az epres tortát, biztos, hogy mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni utána.
Ez a serpenyős epres torta mediterrán recept szerint, lágy palacsintatésztából készül. Ezt kell egy tömegben a gyümölcsre önteni, majd az egészet kisütni. Hamar készen van, puha és különlegesen finom. Eper helyett használhatsz hozzá málnát, szedret, áfonyát vagy vegyes gyümölcskeveréket is.
Hozzávalók 8 szelethez
A gyümölcshöz:
👉 30 dkg eper
👉 2 dkg vaj
👉 1 evőkanál cukor
A tésztához:
👉 15 dkg liszt
👉 5 dkg cukor
👉 1 tojás
👉 1 dl tej
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 dl olaj
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
Az eper leveleit vágd le, a gyümölcsöt szeleteld fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és keverj el benne egy evőkanál cukrot. Amikor az is felolvadt, add hozzá az epret is. Keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a cukros vaj, és közepes lángon rotyogtasd öt percig.
Amíg az eper a tűzön van, állítsd össze a tésztát. A tojást kézi habverő segítségével keverd el a kétféle cukorral, add hozzá az olajat, a tejet, végül szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű palacsintatésztát fogsz kapni, ezt öntsd a serpenyőben puhuló eper tetejére. Fedd le, és lassú tűzön süsd össze 12-15 perc alatt. Ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad már rá a tészta, fordítsd meg, és süsd további öt percig, hogy a másik oldala is megszilárduljon.
0 Megjegyzések