Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb meggyes-mákos torta: egyszerű kevert tészta az alapja


A meggyes-mákos torta alapja a legegyszerűbb kevert tészta, és amilyen könnyű elkészíteni, annyira finom.


Készíts meggyes-mákos tortát egyszerű kevert tésztából! Az összeállítása pofonegyszerű, ugyanakkor annyira finom, hogy akár egy ünnepi alkalommal is megállja a helyét. Készítheted meggybefőttből vagy szezonban friss gyümölcsből is. A mákos édességek mindig nagy sikert szoktak aratni: ha van kedved és időd, a mascarponés máktortát is érdemes elkészítened.

Hozzávalók 8 szelethez

👉 50 dkg magozott meggy
👉 25 dkg cukor
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg darált mák
👉 3 tojás
👉 2.5 dl tej
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

Ha friss meggyet használsz, mosd meg, és magozd ki. Ha befőttet, csepegtesd le.

A tésztához a tojást keverd ki a cukorral és a tej felével. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal, és a maradék tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül forgasd hozzá a meggyet is.

Simítsd el az egészet sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ha kész, emeld ki a formából, és húzd le róla a papírt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések