A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajpuha párizsi sertéskaraj házi sajtmártással: ez a tökéletes bunda titka


A párizsi sertéskaraj önmagában is mennyei fogás: hát még ha a tetejére selymes sajtmártást is kanalazol!


A párizsi sertéskaraj elkészítésének lényege, hogy zsemlemorzsa helyett két adag lisztbe és tojásba forgatod a húst. Nagyon jól megy hozzá a selymes sajtmártás, amelyet érdemes háromféle sajtból készíteni, hogy egészen telt íze legyen. Húst sokféleképpen bundázhatsz: ebben a válogatásban rengeteg megoldást mutatunk.

Hozzávalók 4 személyre

A párizsi sertéskarajhoz:
👉 15 dkg liszt
👉 8 szelet sertéskaraj
👉 3 tojás
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

A sajtmártáshoz:
👉 5 dkg krémsajt
👉 5 dkg trappista sajt
👉 2.5 dkg füstölt sajt
👉 2.5 dkg vaj
👉 1.5 dl tej
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A karajt klopfold ki, a széleit éles késsel vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal, és hagyd állni, amíg elkészíted a sajtmártást.

Ehhez a sajtokat reszeld le. A vajat egy kisebb lábosban olvaszd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, és főzd néhány percig, amíg besűrűsödik. Ekkor fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és add hozzá a háromféle sajtot. Kevergesd, amíg elolvad, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.

Egy vastag aljú serpenyőbe öntsd annyi olajat, amennyi a húsokat félig ellepi, és tedd fel a lángra melegedni. A hússzeleteket egymás után forgasd meg lisztben, felvert tojásban, utána újra a lisztben és újra a tojásban. Amikor az olaj már olyan forró, hogy a beleszórt panírdarab azonnal sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a húsokat, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre csak annyi húst tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen úszhat benne. A kisült szeleteket szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

A sajtmártást szedheted a húsok tetejére vagy külön egy kisebb tálba, hogy mártogatósként működjön.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések