A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Durva széllel közeleg a vihar – Ezekben a megyékben várható


Országos előrejelzés: szerda estig


Többnyire felhős idő várható, inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap. Többfelé számíthatunk időszakos esőre, záporesőre, zivatarra, amelyet akár felhőszakadás is kísérhet. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon, majd késő délutántól már északkeleten is erős lesz, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az Északnyugat-Dunántúlon csupán 11, 15, másutt általában 18 és 23 fok között alakul. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán napközben elsősorban a középső országrészben várhatók nagyobb számban zivatarok, a legerősebb cellákat felhőszakadás, villámárvizek (>20-30 mm, lokálisan akár >40-50 mm) erős vagy viharos széllökés (50-70 km/h, néhol esetleg > 70 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm, néhol akár >2 cm) is kísérheti. A zivatartevékenység az éjszakai órákban is kitarthat.

Csütörtökön a délkeleti területeken ismét labilizálódik a légkör, itt kis eséllyel zivatarok is kialakulhatnak.

Az egyre nagyobb területen megerősödő északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon 60-80 km/h közötti viharos lökések kísérik.- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.




Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések