A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Foszlós lekváros kiflik hagyományos kelt tésztából: egy tepsi nem elég belőle


A foszlós lekváros kifli egyszerűen fantasztikus. Vendégvárónak vagy a tízórais dobozba csomagolva is tökéletes.


A foszlós lekváros kifli valóban abbahagyhatatlan nasi. Olyan lekvárral töltsd meg, amilyet szeretsz, és ami van otthon: jól megy hozzá a barack, az eper és a szilva is. Hagyományos kelt tésztából készül, amelynek az elkészítését itt olvashatod lépésről lépésre.

Hozzávalók 24 darabhoz

👉 40 dkg liszt
👉 25 dkg lekvár
👉 2.5 dkg élesztő
👉 2.5 dkg tej
👉 1 dl étolaj
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 kávéskanál só
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, keverd hozzá az élesztős tejet és az olajat, és jól dolgozd ki. Amikor a tál falától elválik, takard le, és meleg helyen letakarva nagyjából egy óra alatt keleszd a duplájára.

A megkelt tésztát oszd három cipóra. Mindegyiket nyújtsd ki kör alakúra, és vágd nyolc cikkre. A szélesebbik részükhöz közelebb tegyél egy-egy kiskanál lekvárt, és tekerd fel őket. Helyezd el a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Újra takard le őket, hogy még egy rövid ideig keljenek.

A sütőt kapcsold be 180 fokra. Amikor bemelegedett, told be a tepsit, és 20 perc alatt süsd a kifliket aranybarnára. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejüket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések