Itt a friss újkrumpli, készítsd el sokféleképpen! Gőz fölött főzve egyszerű, mégis nagyon finom.
Gőz fölött főzve egyszerűen és hamar készen van az újkrumpli, ezzel a módszerrel ráadásul az ízeit is jobban megőrzi. Az apró szemű újkrumplit csak alaposan mosd meg, sem kapargatni, sem hámozni nem szükséges. Tálald valamilyen finom hússal, például rántott csirkemellel!
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg apró szemű újkrumpli
👉 5 dkg vaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 babérlevél
👉 só
Elkészítés:
Az újkrumplikat folyó víz alatt alaposan mosd meg. Egy lábosba önts vizet, tedd bele a babérleveleket és az egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Amikor a víz felforrt, tegyél a lábos szájára egy párolóbetétet, ebbe szórd a krumplikat. Lefedve párold így tíz percig.
Közben a vajat olvaszd fel és sózd meg, a kaprot vágd apróra. A megpuhult krumplikat forgasd meg az olvasztott vajban, szórd meg a kaporral, és azonnal tálald.
0 Megjegyzések