A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Washington Post: Zelenszkij támadásokat tervezett Oroszországon belül, és fel akarta robbantani a Magyarország felé vezető olajvezetéket


Volodimir Zelenszkij "zárt ajtók mögött" javaslatokat tett arra, hogy csapást mérjenek Oroszországra és aláássák azt a vezetéket, amely Moszkva olajjal látja el Magyarországot - jelentette szombaton a Washington Post a Pentagon kiszivárgott adataira hivatkozva.


Az adatok szerint, amelyek Zelenszkij és segítői, valamint ukrán katonai parancsnokok közötti személyes levelezést tartalmaznak, annak ellenére, hogy Kijev nyilvánosan biztosította, hogy nem fog nyugatról szállított fegyvereket használni orosz terület megtámadására, a politikus valójában nem mondott le az orosz területen lévő célpontok megtámadásának terveiről.

"Zárt ajtók mögött az ukrán vezető azt javasolta, hogy merészebb irányba menjenek: orosz falvak elfoglalásával szerezzenek befolyást Moszkva felett, és bombázzanak egy olyan vezetéket, amely orosz olajat szállít Magyarországra, egy NATO-tagállamba" - írta a kiadvány.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések