A citromos muffin már a nyarat idézi: savanykás, könnyen összedobható, és bármilyen alkalomra bevethető.
A citromos muffin tökéletes akár vendégváró falatnak, akár csak egy gyors édességnek, ha nassonli szeretnél valamit. Az összeállítása tényleg csak öt perc. Miután bekeverted, mehet is a sütőbe, és onnantól fogva nincs más dolgod, mint élvezni a felszálló mennyei illatokat.
Hozzávalók 6 személyre
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg görög joghurt
👉 10 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 2 tojás
👉 1 citrom
👉 1 kávéskanál szódabikarbóna
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban keverd ki a tojást és a cukrot a felkockázott vajjal, add hozzá a reszelt citromhéjat, utána a lisztet. Lazítsd joghurttal és egy fél citrom kifacsart levével.
Kanalazd az egészet papírral kibélelt muffintepsibe, és told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána fogyaszd.
0 Megjegyzések