A 15 perces tejszínes spagetti tényleg alig igényel munkát. Friss parmezánnal a tetején különösen ellenállhatatlan.
Ha valami villámgyors vacsorára vágysz, ez a 15 perces tejszínes spagetti lesz a te recepted. Legjobb, ha fogkeményre főzöd hozzá a tésztát: ez azt jelenti, hogy a csomagoláson jelzett időhöz képest két perccel hamarabb szűrd le, így a közepe enyhén roppanós marad.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg spagetti
👉 10 dkg parmezán
👉 3 dkg vaj
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 késhegynyi chilipehely
Elkészítés:
A tésztát főzd fogkeményre sós vízben. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, kevergetve pirítsd egy percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Kis lángon főzd össze nagyjából tíz perc alatt, közben szórd meg oregánóval, sóval, frissen őrölt borssal és ízlés szerint chilivel. Ha közben nagyon besűrűsödne, óvatosan hígítsd a tészta félretett főzővizével.
A parmezán felét reszeld le, és az utolsó percekben add a szószhoz. Várd meg, amíg elolvad, majd keverd bele a kifőtt tésztát. Hagyd egy-két percig összefőni, és frissen tálald. A tányérokon mindegyik adag tetejére tegyetek szeletelt parmezánt.
0 Megjegyzések