Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Megúszós egytepsis csirkecomb krumplival és kolbásszal: rég ettél ilyen finomat


Ellenállhatatlan lesz az omlós csirkecomb, ha krumplival együtt, a kolbász szaftjában sül.


Készítsd el a csirkecombot kolbász szaftjában, krumplival együtt sütve! A sós kolbász csodás karaktert ad az ételnek, a krumpli pedig magába szívja a fűszereket, így sokkal finomabb lesz, mint vízben főzve vagy külön sütve. A kolbászt felkarikázás előtt áztasd tíz percre hideg vízbe, így könnyebben lejön a héja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 10 dkg csemegekolbász
👉 8 csirke felsőcomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombot sózd meg. Az olívaolajat keverd el a rozmaringgal, a pirospaprikával és a borssal. Öntsd a pácot a húsok tetejére, forgasd össze, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A kolbászról húzd le a héját, és vágd karikákra. Helyezd el a krumplit és a kolbászt egy tepsiben. Óvatosan sózd meg, de vigyázz, mert a kolbász is sós. Tedd közéjük vagy a tetejükre a húst, és forgasd őket össze a visszamaradt páclével. Önts alá fél deci vizet, takard le a tepsit alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd tovább 10-15 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések