Gyorsan készül az ízbomba öntet, amellyel a legtöbb ételt feldobhatod: használd salátákhoz, húsokhoz vagy éppen sült zöldségekhez.
Ez az öntet egyszerűen készül, azonban az egyik legkülönlegesebb, amit valaha kóstoltam. Épp elkészítettem ezt a sütőben sült szezámmagos tofut, és hiányoltam mellőle valami extra ízt: így született meg a tahinidresszing ötlete. Az összeállítása szó szerint 5 percbe telik, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már fogyasztható is.
Hozzávalók
👉 3 ek tahini
👉 3 ek hideg víz
👉 2 ek friss citromlé
👉 2 ek olívaolaj
👉 1 ek juharszirup
👉 1 tk pirított szezámolaj
👉 1 gerezd fokhagyma reszelve
👉 1 tk friss gyömbér reszelve
👉 1 csipet só
Elkészítés:
Mérjük egy kisebb tálba az összes hozzávalót, és alaposan keverjük össze.
Ha az öntetet túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá még egy kevés hideg vizet, egyszerre csak 1 evőkanálnyit, amíg eléri a kívánt állagot.
0 Megjegyzések