Önmagában kanalazva, de feltéttel kínálva is isteni a puliszka, tartalmas, krémes és olcsó fogás.
A puliszka filléres hozzávalókból készül, ráadásul igen laktató fogás, mégis egy méltatlanul mellőzött étel, a legtöbb háztartásban igen ritkán készítik. Bár az alábbi recept egy továbbgondolt változata, így sem lesz drága, viszont sokkal finomabb és krémesebb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
👉 2 ek olívaolaj
👉 1 kis fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 másfél liter alaplé
👉 35 dkg kukoricadara
👉 6 dkg vaj
👉 6 dkg parmezán
👉 ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk egészen finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Forrósítsunk egy lábasban olívaolajat, majd dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és 1 perc után öntsük fel az alaplével. Várjuk meg, míg forrásnak indul.
Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve főzzük 15-20 percig, majd amikor besűrűsödött, keverjük bele a vajat és a parmezánt. Főzzük még 2-3 percig, sózzuk, borsozzuk, majd rögtön kínáljuk.
0 Megjegyzések