Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bazsalikomos cukkinikrémleves: fokhagymás krutonnal a legjobb


Egy igazi tavaszi, frissítő és vitamindús leves, amelyet rengeteg bazsalikom ízesít. És ha ez nem lenne elég, akkor a tetejére fokhagymás kruton is kerül!


A levesben nem szerepel semmiféle tejszín, mivel a hozzáadott és leturmixolt kendermag mesésen krémes állagot biztosít, és még a fehérjéről is gondoskodik.

Hozzávalók?

👉 1 szál póréhagyma megtisztítva és felkarikázva (csak a fehér és halványzöld részek)
👉 2 ek olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
👉 2 db cukkini felkockázva
👉 5 dkg kendermag
👉 2 ek friss citromlé
👉 2,5 dl víz
👉 1 csokor friss bazsalikom
👉 só, bors ízlés szerint
👉 kruton a leírásban szereplő recept szerint

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és közepes hőfokon pirítsuk benne 5-6 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a cukkinit, és további 5 percig pirítsuk őket együtt is.

Tegyük át egy turmixgépbe, adjuk hozzá a kendermagot, a citromlevet, a vizet, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk teljesen krémesre. A folyékonyabb állagért tetszés szerint adjunk hozzá még egy kevés vizet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések