Íme egy szuper alternatíva arra az esetre, ha megkívánod a bacont, de a húst azért mellőznéd: a tempeh roppanós és fehérjedús.
A tempeh egy természetes, növényi alapú húspótló, amelyet a szójababok fermentálásával készítenek. Felhasználása nagyon sokoldalú, hiszen süthető, főzhető, grillezhető és rengeteg étellel jól működik.
Hozzávalók:
👉 25 dkg tempeh vékony csíkokra vágva
👉 0,6 dl szójaszósz
👉 2 ek rizsecet
👉 2 ek juharszirup
👉 1 ek olívaolaj
👉 fél tk őrölt kömény
👉 fél tk füstölt paprika
👉 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A tempehszeleteket fektessük egy nagyobb serpenyőbe, öntsünk rájuk kevés vizet, és fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk 10-15 percig. Szűrjük le, és tegyük félre.
Közben készítsük el a pácot. Egy kisebb tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót, öntsük a tempehre, és hagyjuk pihenni 15 percig.
Fektessük a tempehszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 8-10 percig, vagy amíg a széleik megpirulnak és roppanóssá válnak.
Vegyük ki a sütőből, és fogyasztás előtt hagyjuk 10 percig hűlni.
0 Megjegyzések