A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Légies, tojásmentes piskóta: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes


A puha piskótába nem kerül tojás, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. A sütiből pompás torta vagy rolád alkotható.


A piskótát mindenki szereti, sok változatban kipróbálható, lehet az olajos, vajas, joghurtos, tojásos vagy épp tojás nélküli. A piskóta akkor tökéletes, ha légies, szép magasra megemelkedik. A tökéletes textúráért a tojás a felelős, ám ha valaki érzékeny az alapanyagra, vagy egyszerűen elfogyott, akkor sem kell kétségbe esni. A puha, szaftos piskóta szerencsére tojás nélkül is készülhet, helyette sütőpor, szódabikarbóna és citromlé járul hozzá a magas tésztához.

Hozzávalók:

👉 20 dkg liszt
👉 1 csipet só
👉 8 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 tk szódabikarbóna
👉 1 tk sütőpor
👉 2 dl víz
👉 5 ek olaj
👉 1 tk citromlé

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát és a sütőport. Ezután a vizet, olajat és a citromlevet is keverjük hozzá, majd simítsuk sütőpapírral bélelt, 20-22 centis tortaformába a masszát.

A piskótát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni. Minél nagyobb formát használunk, annál kevesebb idő kell neki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések