Ha gyorsan enyhítenéd a hirtelen rád törő édességvágyat, vesd be a kókuszos-csokis kekszet!
A kávédhoz, teádhoz keresel valami új ropogtatnivalót, netán kiürült a sütisdoboz? A kókuszos-csokis keksszel villámgyorsan letudhatod az édességkészítést. Ha soha nem sütöttél még semmit, ezt akkor is meg tudod csinálni!
Hozzávalók 18 darabhoz
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg étcsokoládé
👉 10 dkg vaj
👉 8 dkg porcukor
👉 6 dkg kókuszreszelék
👉 1 tojás
👉 késhegynyi szódabikarbóna
👉 csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd ki a tojással és a cukorral, majd öntsd hozzá a vízgőz felett felolvasztott, jó minőségű étcsokit. Forgasd hozzá a sóval és szódabikarbónával vegyített lisztet. Dolgozd a masszát egyneművé, ezt akár a robotgép dagasztókarjával is megteheted, majd formázz belőle diónyi gombócokat.
Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól nagyobb, körülbelül három-négy centis távolságra, mert sütés közben jól elterülnek. Mindegyiket lapogasd el egy kicsit, hogy tallérformájúak legyenek. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg, majd hagyd a tepsiben kihűlni.
0 Megjegyzések