Nem is gondolnád, milyen egyszerűen készíthetsz otthon is házi Kinder tejszeletet.
Ha szeretitek a Kinder tejszeletet, készítsd el házilag, felesleges adalékanyagok nélkül. A lapok kakaós kevert tésztából készülnek, amelyet méz édesít, és tejföl lágyít, a krém alapja pedig mascarpone és tejszínes puding.
Hozzávalók 9 szelethez
A tésztához:
👉 20 dkg liszt
👉 8.5 dkg vaj
👉 7.5 dkg tejföl
👉 3 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál méz
👉 2 dl tej
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 tojás
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
A krémhez:
👉 25 dkg mascarpone
👉 15 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 5 dl tej
👉 2 csomag tejszínízű pudingpor
Elkészítés:
A tésztához a vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd hűlni. A tojást habosítsd ki a cukorral és a mézzel, keverd hozzá az olvasztott vajat, a tejet és a tejfölt. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sóval, a sütőporral és a kakaóporral, és forgasd a cukros részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe vagy sütőlemezre, és 180 fokon 20 perc alatt süsd ki. Ha kész, hagyd kihűlni.
Közben állítsd össze a krémet. A pudingport főzd a tejben sűrűre, majd húzd le a tűzről, és még forrón keverd hozzá a cukrot. A mascarponét keverd habosra a vajjal, és forgasd a kihűlt pudinghoz. A már kihűlt tésztát lapjával felezd el. Kend meg az egyik darabot vastagon a krémmel, és fedd be a másik lappal. Takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
0 Megjegyzések