Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, tavaszi salátaleves: krémes fogás 30 perc alatt


Az üde salátaleves igazi tavaszköszöntő finomság, mely ízekben gazdag, köszönhetően a póré- és a fokhagymának.


A salátaleves kedvelt régi fogás, az egyszerű étel eredetileg kicsit füstös és savanykás zamatú. A füstös aromát a pirított szalonna adja, míg a fanyar ízt az ecetnek köszönheti. Én most változtattam a régi recepten, póréhagymát és fokhagymát pirítottam alá, és még krumplit is csempésztem a levesbe, hogy tartalmasabb legyen.

Hozzávalók:

👉 1 db fejes saláta
👉 kevés olaj
👉 1 ek liszt
👉 1 szál póréhagyma
👉 2 darab krumpli
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 8 dl víz vagy zöldségalapé
👉 30 dkg tejföl

Elkészítés:

A salátát szedjük leveleire és alaposan mossuk meg. (Ha szeretnénk, a salátát darabokra is vághatjuk.)

Egy mélyebb edényben egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd szórjuk rá a lisztet, és pirítsuk világos zsemleszínűre. Ezután dobjuk rá a finomra vágott póréhagymát, a közepes kockákra vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát, pirítsuk 4-5 percig.

A zöldségekre öntsük rá a vizet vagy az alaplét, fűszerezzük sóval és borssal, és főzzük 15-20 percig. Ezután adjuk hozzá a salátaleveleket, és főzzük 5 percig.

A levesből merjünk ki 1-2 evőkanálnyit, és keverjük össze a tejföllel, majd csorgassuk a leveshez. Ezután botmixerrel turmixoljuk simára, és tálalhatjuk is ropogósra sült baconnel vagy krutonnal, esetleg friss salátalevéllel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések