Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos spenótos húsgolyó tepsiben sütve: nem tocsog az olajban


A húsgolyókat is izgalmasabbá teheted zöldségekkel. A spenót sokat dob rajta, de répával is gazdagíthatod.


Ezek a spenótos húsgombócok könnyen elkészíthetők, és csodálatos ízűek. Ha szaftosabban szereted, készítsd darált marha- vagy sertéshúsból. Amennyiben inkább a diétás változtra szavazol, csirke vagy pulyka legyen az alapja. Ha nincs otthon friss bébispenót, akár mirelit zöldséget is használhatsz. Kínálhatsz hozzá különféle mártogatósokat is.👉

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg darált hús
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 3 dkg spenót
👉 1 db sárgarépa
👉 1 db tojás
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A répát reszeld le, a fokhagymát zúzd össze, a spenótot és a vöröshagymát pedig aprítsd össze késes aprítógépben. Ezeket keverd össze a darált hússal, majd add hozzá a tojást. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és mustárral, végül keverd hozzá a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot.

Enyhén nedves kézzel formázz a masszából kisebb gombócokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések