A zöld spárgának különösen jó ízt ad a fűszeres olaj, de önmagában, grillezve is nagyon finom.
A grillezett spárga az egyik legegészségesebb köret, hiszen A-, C- és K-vitaminban gazdag, illetve rengeteg folsavat tartalmaz. A zöld spárga íze már önmagában is karakteres, grillezve különösen ízletes.
Hozzávalók
👉 0.5 kg zöld spárga
A fűszeres olajhoz
👉 1 dl olívaolaj
👉 3 gerezd zúzott fokhagyma
👉 2 teáskanál grillfűszerkeverék
👉 só
👉 bors
👉 ételízesítő
👉 0.5 dl balzsamecet
👉 bazsalikom
👉 oregánó
👉 petrezselyem
👉 majoránna
👉 rozmaring
Elkészítés:
A spárgák fás végét vágd le, majd mosd meg a zöldségeket. Grillezés előtt főzd körülbelül öt percig enyhén lobogó vízben, ettől ugyanis hamarabb megpuhul és megégni sem fog. Csepegtesd le, és szárítsd meg.
Az olajat keverd össze a fűszerekkel, a balzsamecettel, majd öntsd a spárgákra. Helyezd őket a forró grillre, és grillezd körülbelül 5-10 percig.
0 Megjegyzések