A darált húsos, sajtos sült krumpli már nem köret, inkább kiadós előétel vagy akár önálló fogás.
Több nagy kedvenc is keveredik ebben az ínyenc ételben! A ropogós sült krumpli önmagában is nagyszerű, de még jobb, ha ízes feltétekkel kínálod. Ha a tetejére chilis bab és nyúlós sajtszósz kerül, garantáltan nagy sikert aratsz vele. Akár a maradék chilis bab felhasználására is tökéletes választás ez az ízekben gazdag, laktató fogás. Tejföllel tálalva még finomabb.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg fagyasztott sült krumpli
👉 50 dkg darált hús
👉 10 dkg cheddar sajt
👉 1 db kis vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál chilipor
👉 1 mokkáskanál kömény
👉 1 teáskanál só
👉 3 evőkanál paradicsompüré
👉 1 doboz babkonzerv
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Először a ragut készítsd el. Melegítsd fel az olajat egy nagy lábasban, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később pedig a zúzott fokhagymát. Amikor üveges, tedd hozzá a darált húst. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel és chilivel, és add hozzá a paradicsompürét, majd többször megkeverve főzd puhára körülbelül 25 perc alatt.
Végül mehet hozzá a bab, és főzd még 10 percig. Kóstold meg, és ízlés szerint dobj hozzá még fűszereket, ha szükséges.
A fagyasztott sült krumplit rendezd egy tepsire, majd told forró sütőbe. Süsd aranybarnára körülbelül 15-20 perc alatt, közben forgasd át legalább egyszer a krumplikat.
Amikor ropogós, húzd ki a tepsit a sütőből. Kanalazd a krumpli tetejére a darált húsos, chilis ragut, és szórd meg a sajttal. Amikor a sajt elolvad, tálalhatod is.
0 Megjegyzések