Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütés nélkül készülő, isteni csokis tekercs: kókuszos krém kerül a közepébe


Ez az isteni csokis, kókuszos tekercs sütés nélkül készül, és pillanatok alatt elfogy a tányérról.


A sütés nélkül készülő csokis, kókuszos tekercs tésztája a belekevert erős feketekávénak köszönheti mélyfekete színét. Ha ekkora mennyiségtől nem áll össze, óvatosan egy kevés tejet is adagolj hozzá. Ebből az adagból két rudat tudsz készíteni.

Hozzávalók 2 darabhoz

Az alaphoz:
👉 50 dkg darált háztartási keksz
👉 20 dkg porcukor
👉 10 dkg kókuszreszelék + kevés a feltekeréshez
👉 3 evőkanál baracklekvár
👉 2 nagy evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 dl kávé
👉 0.5 dl rum (vagy 1 kávéskanál rumaroma és 0,5 dl víz)
👉 tej szükség szerint

A krémhez:
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg porcukor
👉 15 dkgk kókuszreszelék

Elkészítés:

Az alaphoz először keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a darált kekszet, a porcukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport. Add hozzá a lekvárt, a kávét, a rumot, és jól dolgozd össze. Ha szükséges, még egy kevés tejjel lágyíthatod, hogy jobban összeálljon.

A krémhez a puha vajat keverd habosra a porcukorral és a kókuszreszelékkel.

A tésztát vedd kétfelé. Egy darab frissen tartó fóliát teríts ki, szórd meg kókuszreszelékkel, és helyezd rá az egyik adag tésztát. Nyújtsd ki rajta, kend meg a krém felével, és a hosszabbik oldalánál fogva tekerd fel. Ezt ismételd meg a másik adag tésztával és krémmel is. Csavard be a rudakat a fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 2-3 órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. Másnap könnyedén felszeletelheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések