Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kókuszos piskóta olvasztott fehér csokival a tésztájában: ezt tényleg nem lehet abbahagyni


Ez a fantasztikus kókuszos, fehér csokis piskóta kenyérformában sül, a tetejét pedig fényes csokimáz fedi.


A tömény, édes kókuszos, fehér csokis piskótából nem kell túl nagy adagot készíteni, ugyanis már egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Őzgerinc- vagy kenyérformában sütve éppen ideális lesz. A tetejére csorgass fényes, sűrű csokimázat.

Hozzávalók 6 adaghoz

A piskótához
👉 10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
👉 10 dkg fehér csoki
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 2 tojás
👉 1 dl tej
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só

A csokimázhoz
👉 10 dkg porcukor
👉 8 dkg vaj
👉 3 evőkanál kakaópor
👉 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A csokit törd apróra, gőz felett olvaszd fel, keverd bele a vajat, és tedd félre. A lisztet keverd el a sütőporral és a kókuszreszelékkel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgáját keverd el a cukorral, forgasd bele az olvasztott csokis vajat, a kókuszos lisztet, öntsd fel a tejjel, végül óvatosan add hozzá a felvert tojáshabot is. Egy kenyérformát kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből.

A csokimázhoz a porcukrot egy kisebb lábosban keverd el a kakaóporral. Add hozzá a kockákra vágott vajat, öntsd fel tejjel, és kis lángon kevergesd öt percig, amíg egyneműre olvad. Kend a forró süti tetejére, és hagyd rajta megszilárdulni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések