Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós zöldséges tészta egybesütve: nyúlós sajt olvad a tetejére


Zöldségekkel egybesütve mennyei rakott tésztát készíthetsz. Használd hozzá a kedvenc finomságaidat!


Az egybesütött zöldséges rakott tészta egyszerűen elkészíthető, könnyű, mégis kiadós fogás. A kedvenc zöldségeidből készítheted: ebbe a változatba a cukkini és a paradicsom mellé gomba is kerül, de a variációk száma végtelen. Jól megy hozzá a kaliforniai paprika, a zöldborsó, a padlizsán és a kukorica is. Ha nevelgetsz otthon friss bazsalikomot, azt se sajnáld belőle!

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg makaróni
👉 25 dkg gomba
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 1 cukkini
👉 1 dl tejszín
👉 1 marék friss bazsalikom
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben főzd ki nagyjából tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le.

A gombát és a cukkinit aprítsd fel, a koktélparadicsomokat vágd félbe. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Dobd rá a felvágott gombát, cukkinit és paradicsomot, szórd meg felaprított friss bazsalikommal, sózd, reszelj rá borsot, és nagyobb lángon pirítsd meg. A végén öntsd fel tejszínnel, és forralj rajta egyet.

A tésztát egyengesd el egy tepsiben. Forgasd össze a zöldséges raguval, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz perc alatt süsd a tésztát ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések