Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagyon kókuszos Bounty házilag: hűs finomság a meleg napokra


A Bounty szelet sokak nagy kedvence, és ha egy otthon is összedobható, egészségesebb változatot készítenél, akkor ez a legjobb recept a számodra!


A kókuszos desszertek nagy kedvenceim, és ebbe a csokik is beletartoznak. A Bounty szeletet azonban tejtartalma miatt egy ideje nem fogyasztom, így ez a recept kapóra jön, ha éppen valami kókuszos ínyencséget ennék.

Hozzávalók

👉 1 dl kókuszkrém vagy konzerves kókusztej
👉 1 tk cukor
👉 1 tk vaníliakivonat
👉 1 ek kókuszolaj
👉 1 csipet só
👉 13 dkg kókuszreszelék
👉 15 dkg natúr marcipánmassza
👉 15 dkg étcsoki

Elkészítés:

A kókuszkrémet, a cukrot, a vaníliát, a kókuszolajat és a sót mérjük egy edénybe, és forraljuk össze.

Adjuk hozzá a kókuszereszeléket, és apró lyukú reszelőn reszeljük bele a marcipánt is. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába. Egy kanál hátával vagy szilikonspatulával egyengessük el a felszínét, takarjuk le fóliával, és 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Vegyük ki a hűtőből, a sütőpapírral együtt helyezzük egy vágódeszkára, és vágjunk belőle 8-10 tetszőleges szeletet.

Gőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és minden szeletet forgassunk bele. Helyezzük vissza a sütőpapírra, és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a csoki megszilárdul.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések