Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házias áfonyás piskóta klasszikus recept alapján: más bogyós gyümölcsöt is nyugodtan használhatsz hozzá


A pihe-puha áfonyás piskótának a családod és a vendégeid is nagyon fognak örülni.


Ez a mennyei áfonyás piskóta olajos tésztából készül, így jobban bírja a tölteléket. Készítheted bármilyen bogyós gyümölcsből, eperből, málnából, szederből is, vagy szezonon kívül használhatsz hozzá fagyasztott erdei gyümölcsös keveréket.

Hozzávalók 6 személyre

👉 25 dkg áfonya
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 7 evőkanál olaj
👉 6 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, és fokozatosan az olajat. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel verd, hanem fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd össze.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, ebbe öntsd a tésztát, szórd meg a tetejét a megmosott áfonyával, és 180 fokon 20-25 perc alatt süsd aranyszínűre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, készen van. A papírnál fogva emeld ki a tepsiből, borítsd deszkára, és úgy hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések